5 Aralık 2008 Cuma

Ömür biter çaylaklık bitmez

Türkiye'nin en önemli sitelerinden biri olan ekşi sözlük 2007 yılında, kayıtlı okurlar başta olmak üzere çoğu kullanıcısını çaylak statüsüne yükseltti . Ancak aradan 1 seneden fazla zaman geçse de hala binlerce kullanıcı yazara olamadı.
Ekşi sözlük'te yazar olmak için öncelikle çaylak statüsünü aşmanız gerekiyor. En az 10 entry (ki daha fazla yazılması önerilmiyor) girildiği taktirde onay bekliyorsunuz. Moderatörler eğer yazmış olduklarınızı onaylarsa yazar oluyorsunuz. Tabii kurallara uyduğunuz müddetçe.
Doğru ve gerçekleri yazmaktan çok "format" konusunun daha önemli olduğu bu sistemde ne yazık ki çaylak sayısını karşılayacak kadar çok moderatör yok. Bu nedenle de binlerce kişi sıranın kendisine gelmesini bekliyor. 40.000 civarı onay bekleyen çaylak olmasına rağmen bu sayı çok yavaş ilerliyor. Bu durumda da 1 sene önce kayıt olanlar hala bekletiliyor.
Açıkçası bu durum ilginç. Çünkü çaylak olmak mı daha iyi yoksa kayıtlı okur mu tartışılır? Sonuçta hiç çaylak yapılmasa bu kitle bir beklenti içine girmeyecekti. Şimdi ise ömür biter çaylaklık bitmez, dillerden düşmeyen bir cümle.
Açıkçası 40.000 kişinin sözlüğe alınması da pek ihtimal dahilinde değil. Sonuçta bu kadar kişinin denetlenmesi pek mümkün değil. Belki de bu yüzden işler biraz yavaş işliyor. Bu kadar yeni çaylağın olduğu bir sistemde daha önceden yazar olupta sonradan çaylak olanlara sıra gelmesi de pek mümkün gözükmüyor.
Sonuçta beklemekten başka bir çare ufukta gözükmüyor...

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa